הצהרת נגישות

סיבים אופטיים ופתרונות טקטיים

כבל סיב אופטי טקטי

כחלק מפתרונות תקשורת המחשבים (KVM) והאודיו וידאו המתקדמים, אותם אנו מייצגים שנים רבות, ניתן לרכוש אצלנו פתרונות הרחקה יחודיים ע"ג סיבים אופטיים טקטיים למרחקים וכן אקסטנדרים (מרחיקי טווח) להעברת אותות וידאו (תמונה) וסאונד בשילוב תקשורת ושליטה מרחוק (KVM) על גבי סיבים אופטיים (ראה דוגמא).

הסיבים בתחום התקשורת והאודיו וידאו באים בדר"כ בזוגות, סיב אחד לשידור הנתונים והשני לקבלת נתונים Tx - Rx.

לסיבים האופטיים יתרונות רבים על כבלי נחושת בעיקר בטווח השידור הגדול (עד עשרות רבות של קילומטרים) וכן רוחב פס עצום המאפשר העברת כמות גדולה מאד של מידע ללא צורך בהגברה בדרך. רמת ניחות נמוכה של האותות תאפשר מעבר מרחק גדול מאד בקצב שידור של טרה בייטים וכן שידור במקביל של מספר אורכי גל שונים ללא הפרעה.

יתרון חשוב נוסף לשימוש בסיבים הוא שהם אינם פולטים קרינה אלקטרומגנטית, הם חסינים מפני הפרעות חיצוניות של מעגלים סמוכים ולכן גם בלתי אפשרי לקרוא/להאזין להם מבחוץ - דבר אשר מייחד אותם בפריסות תקשורת ואודיו וידאו ביטחוניות.

עם זאת חסרונם הבולט של הסיבים הוא עדיין מחירים הגבוה יחסית (שיורד בהדרגה עם התקדמות הטכנולוגיה וכושר הייצור) וגם באביזרי הקצה והטיפול הנדרש בסיומות הסיבים: מחברים מיוחדים וציוד יחודי להלחמה, ליטוש וניקיון. בנוסף מתוקף היותם עשויים מסיבי זכוכית הם מוגבלים ברדיוס הכיפוף שלהם ובשבירה אפשרית (גם פיזית וגם של קרני האור העוברים דרכם).

סיבים אופטיים מתחלקים לשני קטגוריות עיקריות - SM Single Mode ו- MM Multi Mode,

ה- SM סינגל מוד - הוא סיב בו מועבר המידע באופן יחיד ובכך נמנעת הפרעה במרחקים ארוכים. מעטפת סיבי הסינגלמוד היא בדר"כ 125 מיקרון וליבת הסיב בקוטר 9 מיקרון. שכבת המגן גם היא 125 מיקרון ולכן סיבים אלו מסומנים 9/125/125, שכבת מגן/מעטפת/ליבה בהתאמה. סיבים אלו מסומנים בצבע צהוב.

ה- MM מולטימוד - הוא סיב בו מועבר המידע במספר דרכים באותו זמן ולכן ישנה הגבלת מרחק (סביב 550 מ' מקסימום) וקצב תקשורת (רוחב פס מוגבל). סיבים אלו נחשבים לזולים יותר (אף כי היום ההפרש לסינגל מוד הצטמצם משמעותית) ועבים יותר פיזית כשליבת הסיב היא בדר"כ 50-62.5 מיקרון. סיבים אלו מסומנים בצבע כתום.

כיום סיב ה- singlemode הוא הפופולרי יותר מתוקף האפשרויות הרבות יותר להעברת מרחקים של עשרות קילומטרים וגם בירידה המתמדת במחירו בהשוואה למולטימוד MM.

רוב ציודי הקצה יאפשרו עבודה עם 2 הסוגים תוך הקפדה על שימוש נכון בגיבקים / ממשקי SFP.

אז מהו ג'יביק? GBIC

גיביק GBIC הוא אחד מממשקי האופטי/נחושת הראשונים שיצאו לשוק - מקמ"ש (משדר-מקלט) לחיבור בין תשתיות ארוכות של סיבים אופטיים למכשור העובד עם כבלי נחושת (כבלי רשת - ממתגים וכו'). הגיביק התחבר עם מחברים אופטיים מסוג SC, ולאחריו הגיע לשוק המיני ג'יביק שמתחבר עם מחברי LC הפופולאריים כיום ובכך צומצם גודלו הפיזי משמעותית. GIBIC - Giga Byte Interface Connector, הגיביק ממשק גיגה-בית נשאר סלנג נפוץ לחיבור כבלים אופטיים לציוד רשת וממשקים נוספים וכיום שודרג ל- SFP Small Form Pluggable Optical Module ממיר נחושת לסיבים או סיבים לנחושת עם יכולות מתקדמות יותר במהירות וברוחב הפס.

בזמן כתיבת שורות אלו נכנס כבר עדכון לתקן ה- Q SFP המתקדם יותר המאפשר עבודה עם קצבי עבודה מעל 40 במגוון נתיבים ושידור מקבילי Rx TX.

ברשותנו ובמלאי שוטף מגוון פתרונות העברת מדיה: HDMI, אודיו LR, פיקוד Rs232 ונתוני דאטה (רשת) על גבי סיבים אופטיים.

כמו כן אנו מייצרים פתרונות CUSTUM MADE תפורים ללקוח/פרוייקט של סיבים אופטיים טקטיים / כבלים טקטיים לפריסה בשטח ממאות מטרים ועד קילומטרים על גבי תופים מיוחדים.

שימוש במרחיקי טווח AV-KVM אודיו וידאו, RS232 ו-KVM על גבי סיבים אופטיים

אקסטנדר KVM על גבי סיב אופטי

מאריך טווח סיב אופטי HDMI KVM

 

מיני ג'יביק

ממשק SFP לסיבים אופטיים מסוג סינגלמוד SINGLEMODE SM 1G עד 20 ק"מ

מיני ג'יביק - ממשק SFP לסיבים אופטיים